Ochrana osobních údajů ve zdravotnictví (v návaznosti na nový zákon o zpracování osobních údajů)

  • Domů
  • Semináře
  • Ochrana osobních údajů ve zdravotnictví (v návaznosti na nový zákon o zpracování osobních údajů)

Přednáší: Bc. Radek Řechka

Lektor je v současné době náměstkem pro ekonomiku a provoz v oblastní nemocnici Příbram, a. s. Dříve působil jako tajemník na městském úřadě v Dobříši. V minulosti byl rovněž kvestorem a předsedou představenstva Vysoké školy manažerské informatiky, ekonomiky a práva, a.s. a ředitelem Soukromé školy výpočetní techniky, s.r.o.

Termín a místo konání:

čtvrtek 14. 5. 2020
Olomouc, BEA centrum, tř. Kosmonautů 1288/1

Předpokládaný časový plán semináře:

8:30-9:00: Registrace účastníků semináře
9:00-14:00: blok přednášek a diskusí*

* Pauzy budou dělány po dohodě s lektorem.

 

Na semináři obdrží účastníci osvědčení o jeho absolvování.

 

Seminář je určen zejména pro pracovníky zdravotnických zařízení,  a dalším zájemcům o danou problematiku.

 

Předpokládaný obsah semináře:

  1. Právní rámec ochrany osobních údajů a dopad na zdravotnické služby
  • Nařízení EU č. 2016/679 - GDPR
  • Zákon č. 110/2019 Sb. - Zákon o zpracování osobních údajů
  • Zákon č. 89/2012 Sb. - Občanský zákoník
  • Zákon č. 262/2006 Sb. - Zákoník práce: monitorování pracoviště, databáze zaměstnanců.
  1. Vedení zdravotnické agendy v souvislosti s ochranou a zpracováním osobních údajů
     
  2. Ochrana osobních údajů v každodenní praxi
  • Seznamy pacientů a jeho uložení
  • Práce se zdravotnickou dokumentací
  • Výměna informací o pacientech
  • Archivace dokumentů a jejich skladování.
  1. Pacient jako subjekt osobních údajů
  • Typy osobních údajů
  • Práva subjektu.
  1. Pověřenec a jeho role
     
  2. Dozorový orgán (ÚOOÚ) a jeho role
     
  3. Nejčastější chyby při zpracování osobních údajů ve zdravotnickém zařízení a rizika s tím související
     
  4. Technické zabezpečení
     
  5. Diskuse
     
  6. Závěr

 

!!! POZOR AKCE !!!!

Tři z vylosovaných účastníků od nás obdrží láhev kvalitního moravského vína.

 

Cena semináře:

1.850,- Kč/osoba (včetně 21 % DPH). Cena zahrnuje účast na semináři, případný studijní a pracovní materiál k semináři zpracovaný přednášejícím, zodpovězení dotazů v rámci diskusního fóra, občerstvení (domácí bagetu a malou sladkost), kávu (čaj), minerální vodu (nikoli však oběd).

 

Dotazy týkající se problematiky semináře je možné zasílat předem na e-mailovou adresu: campanus@campanus.com

 

Spojení: Každý účastník obdrží cca 1 týden před konáním semináře plánek a popis cesty podle aktuální dopravní situace.

 

 


PŘIHLÁŠKA DO KURZU

1. osoba


Objednatel

Bude uhrazeno:
Odesláním tohoto formuláře souhlasím s obchodními podmínkami uvedenými na webu campanus.com
a uděluji v souladu se zákonem č. 480/2004 Sb. souhlas s využitím elektronických kontaktů za účelem zasílání nabídky seminářů.